Davos: Predsednik dao izjavu u vezi uvođenja sankcija Rusiji! (INFO)

Foto: RTS\printskrin
Aleksandar Vučić, u intervjuu za RTS, kaže da na skupu „Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu“ na forumu u Davosu nije bilo predstavnika Bosne i Hercegovine, koja je bila najčešće pominjana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže za RTS da je na skupu u Davosu govorio o problemima sa kojima se suočavamo, kao i da svaki dan čujemo poruke priznajete nezavisno Kosovo ili uvedite sankcije.

Samo je Srbija bombardovana i napadnuta od strane NATO zemalja, mnoge od njih su i članice EU, morate da imate tu vrstu posebnosti u glavi kada sa nama o tome razgovarate, poručuje Vučić.

O sankcijama Rusiji

Na pitanje postoji li mogućnost da Srbija uvede sankcije Rusiji, Vučić kaže da za sada ne postoji takva mogućnost.

„Šta će biti u budućnosti, ja ne znam šta život donosi i kako će sve da izgleda. Ja nisam od onih koji se zaklinje pa ne ispuni nešto, ja više volim da se ne zaklinjem, a da uradim nešto.

TENISERKA IZ KIJEVA ŽESTOKO ISKRITIKOVALA SRBINA: Evo šta je Đoković rekao!

Uvek je taj pristup bio mnogo bolji i uvek sam tom pristupu mnogo više verovao nego onima koji se kunu u sve na svetu, treći dan znam da će da urade drugačije“, navodi Vučić.

Naglasio je da mi gledamo i borimo se za svoje interese.

„Ko zna i kakve pretnje mogu da budu i šta sve može da bude, ali kao što vidite prošlo je 90 dana – Srbija vodi istu politku, jedina u celoj Evropi.

Jedna mala zemlja, brojčano malog, ali veoma ponositog naroda vodi svoju politiku – ne prorusku, ne prozapadnu, vodi svoju politiku.

Nalazi se na evropskom putu, nikoga nije uvredila, ničim nije doprinela sukobu i vodi samostalnu i nezavisnu politku.

Ponosan sam na svoju zemlju i na rukovodstvo koje je omogućilo da naša zemlja takvu politiku vodi“, kaže Vučić.

Kada je reč o predstojećem razgovorima sa Ruskom Federacijom o gasu, možda i sa predsednikom Vladimirom Putinom, kao i koja je cena gasa prihvatljiva za našu privredu, Vučić kaže da ne može da insistira na tome.

O ceni gasa

„Naša cena gasa posle 31. maja bi bila na tržištu preko 1.000, sa transportom i posrednicima 1.300 dolara po hiljadu kubnih metara, 1.200 ili 1.300 dolara, to su ogromne cene.

Verujem da ćemo dobiti fer cenu, uvek smo od naših ruskih partnera imali fer cenu, uvek smo imali sigurnost u snabdevanju.

Za nas ono što je bilo delimično problem su količine, verujem da ćemo količine ovoga puta rešiti i ja se uzdam u to, nemam nikakvih sumnji da će rezultat mogućeg razgovora biti dobar“, poručuje Vučić.

RTS