Đoković je držao DVA SATA tenisa u Njujorku! (FOTO)

Foto screensht

Za tačno dva sata je Novak Đoković nadigrao Španca Zapatu Miraljesa koji je na kraju pretrpeo bolan poraz posle tri seta – 6:4, 6:1, 6:1! Fantastičan je bio najbolji ikada, prija mu teren u Njujorku, a ovoga puta je dozvolio protivniku samo šest gemova u tri seta što je zapravo pokazatelj koliko je dominantan bio Srbin i u ovom drugom kolu. Sad je red na duel protiv Lasla Đerea.

Nismo dugo čekali na novu pobedu. Svega dva sata. Opet je bio na visini zadatka. Možda je zbog toga najbolji ikada. U 36. godini života Novak Đoković je prava mašina. I to ona nezaustavljiva. Bio je „pravi“ onda kada treba, čekao je grešku, pa je iskoristio u pravom trenutku. Teško da će neko ovog iskusnog lisca tek tako pobediti.

Ipak ima dovoljno tenisa u rukama, nogama i glavi. I onom što često potencira, a nije baš prikladnog naziva za novinarski tekst. Nazovimo to karakter. Ili hrabrost. Možda i samopouzdanje. Novak je svakako demolirao Miraljesa, pokazao mu put do svlačionice, a čak je i dokazao veličinu kad je sam sebi poništio brejk. A onda ga osvojio. Epski potez

Novak „menja“ i sudiju: Đokovićev fer-plej potez oduševio navijače! (VIDEO)

Novak je osvojio prvi set posle duge, ali veoma dobre borbe. Videli smo nekoliko fantastičnih poteza, nekoliko puta je Srbin sjajnim lobom osvajao poene, ali je jednu šansu za brejk iskoristio i zadržao ga do kraja seta.

Iako je počeo meč sa par problema sa servisom, sve je na kraju ispravio, bio je prilično siguran i Miraljesu pokazao da posle 48 minuta ipak prvi set mora da pripadne njemu.

Vrlo elegantno i lagano je Novak osvojio i drugi set. Nije se Španac ništa pitao, tri puta je Đoković došao do brejka, a već u trećem gemu je bilo jasno šta će se do kraja drugog seta dešavati.

Servis je slušao Srbina, imao je samo jednu duplu grešku, što nije bio slučaj u prethodnom duelu, kao i u Sinsinatiju. Dakle, radilo se i na tome. Miraljes je morao da se brani dok je servirao, imao je kralja riterna prekoputa sebe, ali i pritisak sa kojim nije mogao da se nosi. Zbog toga je Đoković posle sat i po vremena igre.

U trećem setu je sve bilo u znaku našeg tenisera, blistao je kao da mu je 26, a ne 36 godina. Mada i on često govori da doživljava novu mladost, pa je to evidentno i u njegovoj igri. Kao čigra se kretao u trećem setu, Miraljes je bio potpuno van ritma, pa je zato i rezultat bio takav. Konačnih 3-0 po setovima 6:4, 6:1, 6:1!

Sada će igrati u trećem kolu protiv Lasla Đerea koji je nešto ranije isprašio sa 3:0 francuskog predstavnika Gastona.

 

Stefan Kojić, sportal

PODELITE TEKST:
fb-share-icon