ĐOKOVIĆ – MIRALJES: Novak počeo da muči Španca u Njujorku! (VIDEO)

ĐOKOVIĆ – MIRALJES
Foto screenshot

Novak Đoković u drugom kolu Ju Es opena igra protiv Španca Bernabea Zapate Miraljesa.

1:1 – Novak je spasio dve brejk lopte. Dok je Miraljes servirao fantastično i sa nulom započeo meč, Đoković se mučio i bio je u problemu.

Izvukao se Srbin od „minusa“, veoma važne poene je pogodio, gotovo na samu liniju je padala loptica posle njegovih udaraca.

2:2 – Sada je stanje pomalo i obrnuto. Đoković je bio mnogo sigurniji na servisu od Miraljesa. Za sada već 20 minuta tenisa, veoma dobri potezi na obe strane, Novak je često na mreži i to mu prija. Samim tim što lakše osvaja poene i tera protivnika na greške, dokazuje da će nivo forme u ovom meču podizati iz poena u poen.

3:2 – Evo ga brejk! U pravom trenutku, sa dosta energije je odigrao Novak, napao je protivnika, a onda iskoristio drugu brejk loptu u gemu i tako Miraljesa stavio u nezgodnu poziciju. Naročito što je Španac imao sličnu situaciju u drugom gemu na meču koju nije iskoristio.

4:2 – Evo ga brejk, a onda i „potvrda“! U pravom trenutku, sa dosta energije je odigrao Novak, napao je protivnika, a onda iskoristio drugu brejk loptu u gemu i tako Miraljesa stavio u nezgodnu poziciju. Naročito što je Španac imao sličnu situaciju u drugom gemu na meču koju nije iskoristio. Đoković je na svom servis gemu veoma dobro odigrao, pa je samo potvrdio brejk.

4:3 – Najduži gem do sada. Novak je propustio jednu brejk loptu, a Zapata je iskoristio četvrtu gem loptu.

5:3 – Đoković je sigurnim servis gemom stigao na samo gem od osvajanja prvog seta. Španski teniser će servirati za ostanak u ovom delu meča, ali čak i ako uspe u tome, Novak Đoković će imati novu priliku za veliku prednost!

5:4 – Španac je produžio prvi set.

6:4 – Đoković osvaja PRVI SET!

 

Stefan Kojić, sportal

PODELITE TEKST:
fb-share-icon