HITNA VEST – Borelj: Postignut dogovor o tablicama! (FOTO)

Foto ilustracija: twitter

U Briselu je danas održan višečasovni sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine Petra Petkovića i Besnika Bisljimija sa specijalnim izaslanikom Evropske unije Miroslavom Lajčakom.

Žozep Borelj je na Tviteru napisao da su uz posredovanje EU dogovorene mere da se izbegne dalje eskalacija i da se strane potpuno koncentrišu na predlog za normalizaciju svojih odnosa.

– Srbija će prestati da izdaje registarske tablice sa nazivima gradova Kosova,a Kosovo će obustaviti dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila.

Pozvaću strane u narednim danima da razgovaraju o narednim koracima – naveo je Borelj.

Susret je usledio nakon odlaganja primene mere o registarskim tablicma za 48 sati što je od premijera lažne države Aljbina Kurtija zatražio američki ambasador u Prištini.

Žofre: Dobra vest

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre saopštio je da je dogovor Beograda i Prištine o registarskim tablicama veoma dobra vest i dodao da se sada obe strane mogu fokusirati na “normalizaciju odnosa“.

‘Veoma dobre vesti iz Brisela.

Uz pomoć EU postignut je dogovor da se izbegne dalja eskalacija.

Sada se dijalog Beograda i Prištine može fokusirati na normalizaciju odnosa“, napisao je Žiofre u objavi na društvenoj mreži Tviter