PONOS NAŠE ZEMLJE! Reprezentativke Srbije osvojile su dve medalje prvog dana Gran prija u Zagrebu! (VIDEO)

PONOS NAŠE ZEMLJE!
FOTO: IDŽF

Reprezentativka Srbije Marica Perišić (57 kg) osvojila je zlatnu medalju prvog dana Gran prija u Zagrebu, dok je na istom takmičenju Milica Nikolić (48 kg) osvojila srebrno odličje.

Perišićeva je bila slobodna u prvom kolu. U pohodu na tron, redom je trijumfovala nad Turkinjom Hasret Bozkurt (dva vazarija), Anđelom Samardžić iz Bosne i Hercegovine, Brazilkom Džesikom Limom, Nemicom Pauline Starke, (sve vazari) i Italijanku Veroniku Toniolo (dva vazarija).

Fotografija za ponos cele Srbije! Kada je Nole to uradio, sa tribina se začulo: „Bravo, majstore!“ (VIDEO)

Slobodna u prvom kolu, Nikolićeva na putu do polufinala je pobedila Belgijanku Lois Peti (ipon) i Slovenkinju Marušu Štangar (vazari). Na zlatan bod je savladala Špankinju Lauru Martines, a u okršaju za najsjajnije odličje je njena zemljakinja Mireja Lapuerta upisala dva vazarija.

U istoj kategoriji se takmičila i Andrea Stojadinov. I ona je izborila polufinale, trijumfima nad Indijkom Svaitom (dva vazarija), Austrijankom Katarminom Tancer (ipon) i Amerikankom Marijom Labord (hansoku-make). U polufinalu ju je zaustavila osvajačica zlata, a u meču za bronzu Slovenkinja Štagnar.

Strahinja Bunčić (66 kg) je poražen u prvom kolu od Jorgosa Balardžišvilija s Kipra. Slobodna u prvom kolu, Nikolina Nišavić (52 kg) je savladala Meksikanku Paulinu Martines i izgubila od Nemice Maše Balhaus.

 

žurnal

PODELITE TEKST:
fb-share-icon