STIGAO NOVI UDAR ZA NAŠE KOMŠIJE OD STRANE MOSKVE! Ogovor na ranije poteze EU (INFO)

Foto ilustracija

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije proglasilo je za persone non grata 10 diplomata ambasade Rumunije u Moskvi. Takođe, i jedan diplomata bugarske ambasade je proglašen za nepoželjnu osobu.

– Ambasador Rumunije u RF Kristijan Istrate bio je pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije gde mu je uručena nota kojom se 10 saradnika ambasade Rumunije proglašava za personu non grata – navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva.

POČELO JE: RUSIJA PREKIDA ISPORUKU STRUJE FINSKOJ!

Kako se dodaje, ova mera preduzeta je kao odgovor na odluku Bukurešta da bez ikakvih razloga proglasi deset ruskih diplomata za nepoželjene osobe.

Ruska strana odlučno odbacuje pokušaje rumunske strane da bez osnova prebaci krivicu na Rusiju za ratne zločine u Ukrajini i osuđuje opredeljenje Bukurešta da zanemari zločine nacističkih bataljona prema civilima, kao isporuke oružja Kijevu.

U Ministarstvo je pozvan i bugarski ambasador kojem je saopšteno da je jedan diplomata bugarske ambasade proglašen za personu non grata, kao odgovor na raniji potez Sofije.