Stoltenberg otkriva! NATO razvija set mera posebno skrojenih za Bosnu i Hercegovinu (INFO)

Foto ilustracija: wikipedia

Stoltenberg je istakao i da je stabilnost Zapadnog Balkana „dugoročni strateški cilj Alijanse kojem ostaje do kraja predana”.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg obavestio je Ministarstvo spoljnih poslova BiH da ta vojna alijansa razvija set mera posebno skrojenih za Bosnu i Hercegovinu.

„Ruska agresija na Ukrajinu je fundamentalno potkopala evropsku bezbednost.

Zato je NATO spreman da nastavi podržavati partnere koji mogu biti izloženi malignom uticaju i pritisku, kako bi ojačao njihovu otpornost.

PROČITAJTE ORBAN IZDOMINIRAO: Majka je žena, otac je muškarac – i ostavite našu decu na miru! (VIDEO)

Kao što znate, NATO razvija set mera, posebno skrojenih za Bosnu i Hercegovinu, u skladu sa vašim potrebama”, naveo je Stoltenberg u pismu ministarki spoljnih poslova BiH Biseri Turković.

On je istakao da NATO snažno podržava evroatlantski put Bosne i Hercegovine.

BAJDEN NAJAVIO
Foto ilustracija: pixabay

„Alijansa će nastaviti da sarađuje s vašom državom i drugim međunarodnim partnerima da sačuvamo stabilnost i promovišemo reforme u Bosni i Hercegovini”, naglasio je on u pismu, prenosi Beta.

PROČITAJTE JOŠ SLAVNI GLUMAC UZNEMIRIO JAVNOST: Stiven Sigal o Ukrajini! (VIDEO SA PREVODOM)

Generalni sekretar NATO je ministarski spoljnih poslova BiH uputio odgovor na njeno ranije pismo upućeno u sedište Severnoatlantske alijanse, u kojem je navela da se „Bosna i Hercegovina suočava s brojnim izazovima, a u svetlu aktuelnih dešavanja u Evropi i regionu”.

Generalni sekretar NATO je izrazio zabrinutost, kako je naveo, zbog separatističke retorike i aktivnosti koje prete da naruše uspeh Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Dodao je da NATO snažno i nedvosmisleno podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, kao i funkcionalnost institucija, preneli su iz Ministarstvu spoljnih poslova BiH.

PODELITE TEKST:
fb-share-icon