UŽIVO, SRBIJA – NEMAČKA: Sudije se brukaju u finalu! (VIDEO)

Foto screenshot

„Moramo da igramo kao na početku utakmice. Znali smo da će biti neizvesno, fizički teško, da oni igraju odličnu odbranu svim silama. Moramo da nađemo koncentraciju i da igramo našu igru u napadu. Da idemo više unutra, onda ćemo naći rešenje za ovu agresivnost“, rekao je Pešić.

Treća četvrtina:

Treća četvrtina donela je, očekivano, veću nervozu, naročito primetnu kod igrača naše ekipe. U nekoliko navrata smo zbrzali, gubili lopte, dok se ruka stezala pri nekim otvorenim šutevima.

Najveći problem je i to što su Nemci izgurali Milutinova daleko od koša, uvek je bio dupliran, što pokazuje da je Herbert dobro „secirao“ igru našeg centra.

Da su Nemci su protivnik koga najmanje želite, pokazalo se upravo u trećoj četvrtini, jer je konstantnost Herbertovog tima najviše došla do izražaja. Isti, visok tempo igraju Nemci, i ne praštaju ni sekund opuštanja.

Stefan Jović je bio ispod očekivanog nivoa u trećoj deonici, trpela je organizacija igre, a u nekim momentima delovalo je kao da se čeka da Bogdanović izmisli poene. Pokušavao je, često i nerezonski, što nam se obilo o glavu u ovoj deonici.

Gudurić je nekoliko puta „uvaljivao“ loptu saigračima, što se završavalo promašajima. Sudije – skandal! Amaterizam FIBA sudije probija nove granice, a najbolji primer bio je u 3/4 kada je Šruder napravio faul u napadu nad Avramovićem, a za to umesto sankcije dobio tri slobodna bacanja. Milutinov je pod košem dobio batina koliko Roki u svih 7 delova zajedno, ali pištaljka u tim momentima nije radila. Svaki poklon su Nemci iskoristili, kako od nas, tako i od sudija.

28. minut – 53:64 – Avramović je promašio daleku trojku, ali Davidovac se izborio za skok u napadu. Fauliran je, ali je promašio oba slobodna bacanja.

Loša komunikacija u odbrani, Moric Vagner je Nemačkoj doneo dvocifrenu prednost, a Pešić je tražio tajm-aut.

27. minut – 53:62 – Promašio je Nikola Jović trojku iz ugla, a Šruder je došao do novih poena.

Nervozni su naši košarkaši, zaista deluje da je to sa razlogom. Milutinov je bio u duelu sa dvojicom protivničkih košarkaša, sudije su odlučile da nije bilo prekršaja.

Faul je potom dosuđen na drugoj strani, a zbog prigovora naš tim je dobio tehničku grešku.

Šruder je pogodio jedno, a Bonga dva bacanja.

26. minut – 53:57 – Dobra odbrana našeg tima, ali onda promašaj Bogdanovića za tri poena.

Pa, neverovatno! Šruder je šutnuo Avramovića namerno. Sudije su dosudile faul srpskog košarkaša.

Sudije su gledale snimak i odlučile da ne promene odluku. Šruder je dobio tri bacanja, bio je precizan dva puta. Zaista neverovatno šta se dešava.

25. minut – 53:55 – Potrebno nam je da se Milutinov probudi, sada je napravio grešku, nakon čega je Vojtman došao do poena.

Konačno, preko linije slobodnih bacanja upisao se naš centar u strelce.

24. minut – 51:53 – Promašio je Obst trojku, a Nikola Jović je brzo napao koš i položio.

Odbranio se naš tim, ali Milutinov nije supeo da dođe do prvog poena.

Šruder koristi brzinu i dolazi do novih poena.

23. minut – 49:51– Nikola Jović je ukrao loptu, ali odmah napravio i grešku. Bogdanović je prekršajem poslao Vojtmana na liniju penala, a Nemac je oba puta bio precizan.

Pogrešio je naš tim, loše je otvoreno drugo poluvreme.

22. minut – 49:49 – Nije Stefan Jović pogodio trojku na isteku napada, Marinković je potom faulirao Šrudera.

Franc Vagner nije pogodio trojku, a Srbija je došla do poena preko Bogdanovića koji je „ulovio“ promašaj Milutinova.

21. minut – 47:49 – Nije priznat koš Milutinova zbog isteka vremena.

Nemačka je preko Šrudera poenima završila svoj prvi napad u drugom delu.

 

 

 

PODELITE TEKST:
fb-share-icon