Oglasio se London povodom ubistva vojnika u Severodonjecku: „Podržavamo porodicu Britanca koji je poginuo u Ukrajini“

Foto ilustracija
Din Getli je na Fejsbuku objavio smrt svog sina koji je napustio britansku vojsku u martu „kako bi nastavio svoju karijeru kao vojnik na drugim poljima“.

Oglasio se London – Bivši britanski vojnik Džordan Getli ubijen je iz vatrenog oružja u Ukrajini, saopštila je njegova porodica na društvenim mrežama, dok je britanska diplomatija samo potvrdila smrt jednog britanskog državljanina.

Džordan Getli je otputovao u Ukrajinu posle „pažljivog razmatranja“, napisao je njegov otac, dodajući da je porodica u petak dobila vest o njegovoj smrti.

„Podržavamo porodicu Britanca koji je poginuo u Ukrajini“, saopštilo je britansko ministarstvo spoljnih poslova, ne navodeći identitet niti okolnosti smrti.

Getli je rekao da je njegov sin ubijen iz vatrenog oružja u Severodonjecku, na istoku Ukrajine, gde se ruska ofanziva intenzivirala već nekoliko dana.

„Voleo je svoj posao i tako smo ponosni na njega. On je zaista bio heroj i zauvek će biti u našim srcima“, napisao je Getli.

Ministarstvo spoljnih poslova je u aprilu objavilo smrt prvog britanskog državljanina u Ukrajini, ne navodeći njegov identitet.

Britanski mediji su preneli da je reč o veteranu britanske vojske Skotu Sibliju, kojem su njegovi bivši drugovi odali počast na Fejsbuku.

Beta/AFP