Glumac Džoni Dep izdominirao i dobija 15 miliona dolara zbog KLEVETE (VIDEO)

Porotnici u građanskom postupku između Džonija Depa i Amber Herd su većali preko 13 sati u slučaju koji je šest nedelja privlačio pažnju svetske javnosti gde su bivši supružnici izneli sav prljav veš iz njihove veze koja je bila sve, samo ne idilična.

Kako je suđenje moglo da se prati uživo, svaki trenutak, osim odlučivanja je bio pod javnom lupom.

Iako je najavljeno čitanje presude za 15 časova po američkom vremenu (21 sat po našem), sudija je vratila porotinike u sobu za većanje jer nisu popunili iznos za odštetu u tužbi Džonija Depa od 50 milona dolara.

Čak im je rekla i da napišu nula dolara ako treba, ali da ne smeju da polje ostavljaju prazno.

Komentatori iz američkih medija kažu da je porota htela da pošalje neku vrstu poruke.

Porotnici su bili su na trodnevnoj pauzi zbog praznika Dana sećanja, a doneli su sledeću presudu i to jednoglasno:

Džoni Dep protiv Amber Herd i u sve tri tužbe, u korist Depa koji je dokazao da ga je Amber klevetala, a i ostale tvrdnje koje su bile protiv Depa su demantovane, odnosne opovrgnute.

Depu je dosuđeno 10 miliona dolara nadoknade štete i 5 miliona dolara kazne.

Dep je tužio Amber Herd za 50 miliona dolara, a onda je ona protiv njega podnela protivtužbu za 100 miliona dolara.

Amber ipak dobila odštetu od 2 miliona dolara jer je porota utvrdila da je Dep klevetao Amber Herd – ali to je bilo preko njegovog advokata Adama Voldmana i to samo u jednoj od tri tačke. Dobila je dva miliona dolara na ime kompenzacijske štete i ništa od kaznene štete.

Brojni okupljeni znatiželjnici i mediji su čekali advokate ispred suda u Ferfaksu, savezna država Virdžinija.

Naravno, sve je zanimao ishod suđenja.

Amber Herd se pojavila na čitanju presude, dok je Džoni Dep odsutan jer je u Velikoj Britaniji.

Nekih sat vremena pre čitanja presude (po našem vremenu u 21 sat), portparol Amber Herd je izjavio:

– Tvoje prisustvo pokazuje koji su tvoji prioritete. Džoni Dep svira gitaru u Velikoj Britaniji, dok Amber Herd čeka presudu u Virdžiniji. Dep je cereći se otišao na turneju –

Suđenje je privuklo veliku pažnju svetske javnosti i moglo bi da se pokaže kao značajan presedan za žrtve porodičnog nasilja.

Moglo bi da prođe još nekoliko dana dok porota ne donese konačnu presudu, ali šta bi za Depa moglo da znači ako se njegova tužba za klevetu odbije?

U tužbi protiv Herd, Dep zahteva isplatu 50 miliona dolara zbog gubitka zarade, uzrokovanog člankom koji je njegova bivša supruga napisala u The Washington Postu 2018. Ona je sebe opisala kao „javnu osobu koja predstavlja zlostavljanje u porodici“.

Depov pravni tim tvrdi da je glumac izgubio značajan iznos prihoda zbog insinuacije da je on zlostavljač.

Ako porota odbije njegovu građansku tužbu, tada neće dobiti traženi novac, a Herd neće morati da plati svoje, verovatno prilično skupe, pravne troškove.

Moguće je i da bi porota mogla da zaključi da Dep ima pravo na deo iznosa za gubitak prihoda, ali da je cifra od 50 miliona dolara preterana, a u tom slučaju bi mogao da dobije manji iznos.

Čak i ako izgubi u građanskoj parnici na sudu u Ferfaksu u Virdžiniji, Dep bi ipak mogao da uloži žalbu na odluku. Međutim, teško da bi to bilo preterano učinkovito osim ako se nakon suđenja ne pojave novi značajni dokazi ili svedočanstva.

Verovatnije je da će Herd tužiti Depa zbog iznošenja predmeta na sud.

Zapravo, Herd je već podnela protivtužbu tešku 100 miliona dolara protiv svog bivšeg muža navodeći da ju je klevetao tokom parnice.

Depov pravni tim nazvao je tvrdnje lažnim i prevarom o seksualnom nasilju.

Kao što je slučaj s Depovom tužbom, porota bi u toj protivtužbi takođe mogla da odluči da brojka od 100 miliona dolara nije opravdana i dodeli Herd manji ili čak veći iznos odštete.

Skynews, Kurir