
Bog nam ih je bukvalno bacio pod noge, tvrdi ova svetski poznata travarka
Ona se kune u ove tri biljke: čičak, pirevinu i maslačak.
Pirevina
Pirevina je ozloglašen korov koji nam je Bog bukvalno bacio pod noge.
Ne postoji ni jedna bašta bez pirevine.
Ne postoji bolest koju pirevina ne leč: od oftamologije do onkologije.
Pogledajte samo mačke i pse koji često znaju da pasu pirevinu.
Za čoveka je ovaj korov neprocenljiv jer obnavlja poremećen metabolizam.
Odvar od pirevine leči ciste, urinarne infekcije, izbacuje kamenje iz bubrega i žučnim kesama, leči bolesti pluća, hroničnog bronhitisa, crevnih bolesti, dijabetesa, hipertenziju.
Koren pirevine leči disfunkciju jajnika kod žena, tuberkolozu, furunkulozu.
Jednostavno ne postoji kontradikcija kada se koristi pirevina. Zdravija je i ukusnija od pšenice.
Od suvog korena se može napraviti i kafa ili kaša, a oni koji su živeli u ratno vreme dobro se sećaju ukusa ove biljke.
Maslačak je takođe korov. U rano proleće neophodno je obrati mlade listove maslačka, potopiti ih vodu da bi se oslobodili gorčine pa od njih napraviti salatu.
Od ovog lišća se može skuvati i čorbica, a koren može da se ispeče sa krompirom.
Lišće maslačka leči anemiju, rak želudca i jetre, artritis, osteoporozu, upalu limfnih čvorova…
U jesen ako vidite maslačak koji nije procvetao, iskopajte koren i osušite ga – to je čisto blago.
Čičak
Danas rak bukvalno kosi ljude. Čičak je biljka koja bukvalno staje na kraj svim kancerima.
Čičak je u stanju da izleči dijabetes, bronhitis, artritis, reumatizam, osteoporozu, frakture kostiju, herniju, retke bolesti i td. Čičak je u stanju da izleči i hepatitis C.
Čičak leči tumor jetre kao i cirozu jetre. Pomaže u smanjenju holesterola, leči bubrege, izbacuje kamen iz bubrega i žuči.
Koren čička sprečava grip i normalizuje temperaturu. Čaj od korena čička i cveta lipe uspešno leči prehladu i grip.
Od suvog i mlevenog korena čička može da se peče hleb i kuva kaša, a od lišća da se napravi ukusna čorbica ili salata.
Kafa koju svi pijemo je otrov. Kafa treba da se pravi od suvog korena čička, maslačka i pirevine.
Elena Feodorova Zitseva savetuje da se korenje ovog korova vadi u rano proleće, ali može i u jesen.
Da se prirodno suši, zatim melje i koristi za kuvanje kaša, kafe i pravljenje hleba.
Skynews, Stil