OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Rivalski konj glavom nokautirao slavnog džokeja (VIDEO)

Foto ilustracija

U start mašini pred prvu trku na Derbi danu na hipodromu Epsom dauns u Engleskoj, dogodila se neugodna scena i to pred predstavnicima kraljevske porodice!

Jedan od najboljih svetskih džokeja Vilijam Bjuik je prvi jahač trkačke štale „Godolfin“, čiji je vlasnik vladar Dubaija šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum, jedan od najuticajnijih ljudi u globalnoj industriji konjskih trka.

Bjuik je trebalo da bude u sedlu prvog favorita u prvoj trci na Derbi danu, ali je posle brutalnog nokauta, od strane protivničkog konja, bio toliko ošamućen, da je njegov galoper sam istrčao iz start mašine i na kraju prvi prošao kroz cilj, ali bez Bjuika u sedlu.

NEVEROVATNA SNAGA ORANGUTANA! Zastrašujući snimak iz zoološkog vrta (VIDEO)

Srećom, Bjuik je srećno prošao i uspeo je brzo da dođe sebi i oporavi se od neočekivanog šokantnog udarca!

Istog dana je jahao u Epsom derbiju.

Međutim, izgleda da se nije potpuno oporavio od šoka, jer je zauzeo tek osmo mesto sa jednim od favorita, ždrepcem Nejšns Prajd (kvota 8,5), o kome u „Godolfinovom“ trening centru u Njumarketu brine engleski stručnjak Čarli Eplbaj.

Vilijam Bjuik (33) je rođen u glavnom gradu Norveške Oslu, a kao džokej je upisao pobedu u Epsom derbiju 2018. godine sa ždrepcem Masarom, u vlasništvu „Godolfina“.

Skynews, L. D Kurir sport