BRITANSKI POLITIČAR IZAZVAO BURNE REAKCIJE: ‘Ako izazivate ruskog medveda sa štapom, nemojte biti iznenađeni kad on reaguje’ (VIDEO)

BRITANSKI POLITIČAR
Foto: screenshot

U dugačkoj listi neuspeha i kontradikcija u spoljnoj politici u poslednjih nekoliko godina, uključujući tu naravno bombardovanje Libije i želje da se naoružaju pobunjenici u Siriji, je i nepotrebna provokacija Vladimira Putina.

Ova EU imperija, koja je uvek u nameri da se proširuje, stavila je njeno teritorijalno potraživanje u Ukrajini pre nekoliko godina.

Da bi stvari bile još gore, naravno, neki članovi NATO su rekli da bi i oni želeli da se Ukrajina pridruži NATO-u.

Mi smo direktno podstakli ustanak u Ukrajini koji je doveo do svrgavanja predsednika Janukovića, a to je naravno dovelo do reakcije Vladimira Putina.

A poenta ove priče je… Ako izazivate ruskog medveda sa štapom, nemojte biti iznenađeni kad on reaguje.

PROČITAJTE  TRAMP ZABRINUO AMERIKANCE: Pogledajte njegovu analizu trenutnog stanja u zemlji! (VIDEO)

 

Nastavljajući sa istom pričom, mi danas nepotrebno brzinom požurujemo sa Sporazumom o asocijaciji sa Ukrajinom, i u ovom momentu vojnici NATO-a su uključeni u vojnim vežbama u Ukrajini.

Jesmo li mi izgubili razum? Da li zaista želimo da imamo rat sa Putinom?

Ako to zaista želimo, onda mi zasigurno radimo ka tome na pravi način.

Možda bi trebalo da shvatimo da se Zapad sada suočava sa najvećom pretnjom i krizom našeg načina života koji smo videli u više od 70 godina.

I naravno, mi imamo svoje građane iz naših zemalja koji su uključeni u tom konfliktu, takođe.

U ratu protiv islamskog ekstremizma, Vladimir Putin, šta god da mi mislimo o njemu kao ljudskom biću, je zapravo na našoj strani.

PROČITAJTE JOŠ VODITELJ FOX NEWS-a u NEVERICI: Ovi Amerikanci su na CRNOJ LISTI ukrajinske vlade (VIDEO)

Ja predlažem da odrastemo… Predlažem da priznamo realnu pretnju sa kojom se suočavaju sve naše zemlje, zajednice i društva.

Da prestanemo sa igranjem rata u Ukrajini i počnemo da pripremamo plan da pomognemo zemljama kao što je Sirija, kao što je Irak, kao što je Kenija, kao zaista i Nigerija, da pokušamo da pomognemo rešiti realnu pretnju koja nas suočava.

Nemojmo ići u izazivanje Putinam bez obzira da li nam se on dopada ili ne.

skynews.rs