Dončić podigao tri prsta i izazvao buru u Sloveniji, a onda se pojavio glas razuma! (FOTO)

FOTO ILUSTRACIJA: X Luka Doncic, screenshot

Isplivao je snimak iz Manile na kome Luka Dončić peva „Vidovdan“ i diže tri prsta, a onda su se javili i kritičari. Sada ih je jedan tekst iz Slovenije ućutkao.

„Luka Dončić je pevao srpsku pesmu sa tri prsta u vazduhu? Da, i šta onda? Gde je problem?

naslov je teksta slovenačkog novinara Andreja Miljkovića na sajtu „ekipa24.si„. On se naravno bavi snimkom iz Manile na kome se Dončić vidi sa reprezentativcima Srbije kako peva „Vidovdan“ i veseli se. Taj video je izazvao mnogo komentara, a oni negativni nisu jasni kolegi iz Slovenije.

Tri prsta i „Vidovdan“: Pogledajte kako se veseli Luka Dončić! (VIDEO)

„Ne mogu da razumem, a kamoli da prihvatim, ludnicu koja je izazvana u poslednja 24 sata od Triglava do Vardara zbog videa sa Lukom Dončićem u glavnoj ulozi. Hajde da vas pitam – u čemu je dođavola problem?

Veliki problem je u svima onima koji su u ovome videli problem.

Šta nije u redu sa vama ljudi? Pevao je srpsku nacionalnu pesmu i digao tri prsta u vazduh isto kao što pogađa trojke koje svi tako volimo. Da, i šta onda?„, navodi se u tekstu Andreja Miljkovića

On je podvukao da je Dončić mnogo puta već pokazao koliko voli Sloveniju i da je patetično sada mu zamerati jer se ne odriče drugog dela svog porekla.

Ali oni koji u ovom gestu vide nešto više kao i oni koji mu zameraju su patetično smešni. Neću ni da idem dotle da pominjem da mu je poreklo srpsko i da je ovo jednako kao da je pevao o Sloveniji.

Luka ne mora ništa da dokazuje nikome više – on je pokazao koliko oseća pripadnost domovini više od bilo koga od nas. Daje sve za domovinu, a sve ostalo su gluposti!“, ljutito zaključuje kolega iz Slovenije.

Na kraju je poručio svim kritičarima da ostave najboljeg košarkaša u istoriji Slovenije na miru i dodao da njegovo pevanje „Vidovdana“ nikoga ne vređa.

Ostavite ga na miru! To uključuje Srbe, Hrvate, Slovence, Bošnjake. Ostavite ga na miru da bude građanin sveta koji ne samo da ima pravo da peva Sloveniji i da drži tri prsta pred Srbima, nego nema ništa loše ni kada bi pevao „Que viva Espana“ usred Madrida ili kada bi usred Teksasa bio u kaubojskum čizmama i sa šeširom.

U čemu je problem? Dok god nikog nije uvredio, dok god mu je svuda na svetu dom, on može da radi šta god hoće i ne mora da sluša nikoga„, završio je svoj sjajan tekst Andrej Miljković.

 

Mondo

PODELITE TEKST:
fb-share-icon