KAKVA IZJAVA ĐOKOVIĆA: „Krećem se dobro za jednog starkelju!“ (FOTO)

KAKVA IZJAVA ĐOKOVIĆA
Foto ilustracija: Twitter AO screenshot

Novak Đoković je izborio drugo kolo US Opena pošto je nadigrao Zapatu Miraljesa u tri seta 6:4, 6:1, 6:1, a nakon trijumfa je dao zanimljivu izjavu na stadionu „Artru Eš“

Na početku pobedničkog intervjua kraj terena je Novak Đoković upitan koliko su na razvoj događaja uticali otežani uslovi na US Openu, kako zbog velike vlažnosti, tako i organizacionih propusta.

– I ne uživam, bio je težak meč, pogotovo zbog uslova u prvom setu. Igrali smo u senci, bila je visoka vlažnost vazduha, tvrda podloga je apsorbovala toplotu, uticali su ekrani… Isto je za oba igrača, moramo to da prihvatimo i izvučemo najbolje što možemo.

Nisam dobro počeo meč, ali su drugi i treći set bili na par nivoa viši te sam zadovoljan kako sam završio duel, počeo je obraćanje Novak nakon prolaska u treće kolo US Opena.

Na pitanje o mentalnoj borbi tokom mečeva, Novak je rekao:

– Da li mi ovo treba? Gledaj, zato mi nekoliko sati dnevno treniramo u vlažnim uslovima, da se spremimo za potencijalne prepreke koje mogu da nas sačekaju.

Ne igramo uvek u idealnim uslovima, dnevna i večernja sesija su dosta drugačije. Jednom kad si na turniru moraš biti spreman, čak i kad nisi, moraš reći sebi da jesi i da ideš ka napretku.

Prvo kolo je Đoković igrao u noćnoj, drugo u dnevnoj sesiji, ali mu tranzicija nije teško prošla zbog dana odmora između dva meča.

– Drugačije za mene nego pre deset godina, danas telo malo drugačije reaguje. Na grend slemovima imamo dan između pa imamo vremena da se oporavimo. Osećam da igram bolje i dobro je što se mečevi završavaju u tri seta. Srećan sam što sam u Njujorku i igram pred vama, ljudi. To je ono što mi daje snagu sa 36 godina, posle 20 godina dolaženja ovde još uvek imam želju da se nadmećem.

Usledilo je neobično pitanje o tome da li bi današnji, 36-godišnji Novak porazio onog od pre 20 godina.

– Lagano, bilo bi 3:0 za mene kao 36-godišnjaka. Šalim se, ne želim da igram protiv sebe. Mada igram uvek, u umu, ako dobijem – dobijem i protivnika.

Za kraj, Đoković je odgovorio na pitanje u čemu je danas bolji.

– Iskusniji sam, shvatam šta treba da uradim u važnim momentima.

Fokusiraniji sam na sadašnjost, eksplozivniji sam, znam bolje da štedim energiju.

Krećem se prilično dobro za jednog starkelju, zaključio je Đoković.

 

Petar Lazic, sportal

PODELITE TEKST:
fb-share-icon