Milanović: Ušli smo u NATO da nas Amerikanci zaštite od Beograda (VIDEO)

Foto: screenshot

Imamo, s jedne strane nas, ZAPAD koji se na ukrajinskom tlu bori s Rusijom, i Rusiju koja je napala Ukrajinu i taj rat nikako ne sme izgubiti, iz svoje perspektive, i to je najopasnije, kazao je predsednik Hrvatske…

– Dakle, niti smo mi upali u Ukrajinu, niti su nas pitali, niti smo sudjelovali stvarno kada su se donosile ključne odluke o reakciji ZAPADA i NATO-a, niti smo na to mogli uticati, niti smo se gurali, kao neki, u prvi red.

Isto je i sada, dakle mi smo ušli u NATO s primarnim ciljem i razmišljanjem da nas Amerikanci, pre svega, zaštite od barbarluka i od upada onih s kojima smo povijesno imali probleme – a to je Beograd.

PROČITAJTE Podsećanje na govor hrvatskog poslanika: “U Ukrajini ratuje Amerika protiv Rusije do zadnjeg eura u EU“ (VIDEO)

To je bilo pre 20 godina, e sad su se okolnosti promenile… Dakle NATO je postao ne globalni policajac, nego globalni skitnica.

Svugdje smo mi… Ajde Rusija, pa Kina, sutra vjerovatno Alfa Kentauri, u svemu tome skupa i Hrvatska sudjeluje izdavanjem nekakvih imaginarnih mjenica.

Tu je i naša kap krvi ili bar sukrvica….

Ali Hrvatska nema nuklearno oružje, Hrvatska nije nuklearna sila….

Hrvatska je NATO članica koja ima članak 5 o obavezi uzajamnih sigurnosnih garancija.

Naravno, o tome se u svakom slučaju posebno donosi odluka, slat bilo kakvu poruku osim poruke da bi smo bili lojalni kao članica saveza sa onima koji se nađu u nevolji bi bilo pogrešno…

PROČITAJTE JOŠ HITNO OBAVEŠTENJE Zelenski: Molim vas da odložite pranje, peglanje, popravke u ovo vreme (VIDEO)

Ja ponavljam, mi smo lojalni kome – Poljacima, Baltima… Ukrajina nije članica NATO-a, dakle mi imamo vrlo ograničen rezervoar, imamo kratak tekući račun i malo menica na raspolaganju!

Ne možemo se obećavati svakome.

skynews.rs