NEŠTO SE SPREMA: Više od 30 pripadnika Rosu upalo rano jutros u Štrpce! (INFO)

ROSU, Foto ilustracija: kosovopolice printskrin

Više od 30 pripadnika Rosu upalo je rano jutros u Štrpce pod punom opremom, oni su raspoređeni na više lokacija, blokirali su čitavu opštinu, upali su u osnovnu školu ‘Šarski odred’ na Brezovici

U objekat pošte u selu Drajkovce, upali su i pretresali zgradu Privremenog organa odakle iznose svu dokumentaciju i kompjutere, upali su u zgradu TV Herc, jedine televizije na srpskom jeziku u Štrpcu, penju se po banderama odakle skidaju nadzorne kamere koje ne rade više godina”, navela je Kancelarija za KiM.

Ističe se da je Rosu ponovo izabrala da u Štrpce upadne baš na veliki praznik, s obzirom da je danas seoska slava sveti Jovan i veliki vašar u Štrpcu, kada se okuplja veliki broj meštana, i podseća da je isto učinjeno i prilikom prethodnih upada u ovu srpsku sredinu.

PROČITAJTE UDARNA VEST: Ogromno nalazište nafte na ruskom Arktiku moglo bi otvoriti nove mogućnosti

Akcija Rosu – po nalogu tužilaštva i suda u Uroševcu

Na više lokacija u Štrpcu akcija Rosu od jutros odvija se po nalogu tužilaštva i suda u Uroševcu, potvrdio je za portal Kaldžo tužilac tužilaštva u Uroševcu Rasim Maljoku.

Maljoku je za Kaldžo pojasnio da je u toku „racija” na četiri lokacije sa kojih se uklanjaju sigurnosne kamere.

Naveo je da akcija nije direktno povezana sa istragom bespravne gradnje na Brezovici, ali da se odnosi na neke od uhapšenih u tom slučaju.

Maljoku tvrdi da je jedan od uhapšenih, bivši gradonačelnik opštine Bratislav Nikolić, „koordinator nelegalnih struktura”, a da su te strukture „upravljale sigurnosnim kamerama koje su pratile kretanje građana i institucije Kosova i te informacije prosleđene bezbednosnim strukturama u Srbiji”, prenosi Tanjug.

Kako prenosi Kaldžo, oduzeto je više desetina dosijea koji su se nalazili u kancelarijama nekadašnjih „paralelnih organa Srbije” u ovoj opštini.