UDARNO Zašto je Severna Makedonija poklonila tenkove Ukrajini!? (VIDEO)

UDARNO Severna Makedonija
Tenk T-72, foto ilustracija

Nakon što su se u četvrtak na društvenim medijima pojavili snimci transporta tenkova, Ministarstvo odbrane Severne Makedonije je potvrdio da su to tenkovi donirani Ukrajini.

Severna Makedonija je donirala tenkove Ukrajini, potvrdilo je Ministarstvo odbrane, ali nije navelo o koliko se tih borbenih vozila radi.

Napomenuto je da su u pitanju „tenkovi treće generacije” koji bi s obzirom na razvoj tehnologije za nekoliko godina bili nekonkurentni i da su nekompatibilni sa NATO standardima, kao i da bi „u narednom periodu trebalo potrošiti novac na uništavanje tih tenkova”, prenela je Beta.

PROČITAJTE TRAMP ZABRINUO AMERIKANCE: Pogledajte njegovu analizu trenutnog stanja u zemlji! (VIDEO)

„Želimo da istaknemo da će na osnovu izvršenih analiza, preporuka i usvojenih planova za opremanje Armije Republike Severne Makedonije biti izvršena transformacija, odnosno rasformiranje tenkovskog bataljona i pristupiće se uspostavljanju savremenih protivoklopnih sposobnosti i kapaciteta, a realizacija ovih planova je već u toku”, navodi Ministarstvo odbrane, a prenosi english.nv.ua i drugi mediji…

Video ilustracija

Prema dugoročnom planu razvoja odbrambenih sposobnosti 2019-2028, ističe se, „neće biti ulagana dodatna sredstva u modernizaciju i opremanje tenkovskih kapaciteta”.

Radiotelevizija Srbije (RTS) je objavila da se radi o tenkovima T-72 i da se u arsenalu makedonske vojske nalazi 31 vozilo tog tipa.

PODELITE TEKST:
fb-share-icon