NEŠTO SE PREMA Francuska: Makron optužio Le Pen da zavisi od Putina

NEŠTO SE PREMA Francuska
Foto: AP via Sky.com
Makron je optužio svoju rivalku da „zavisi od ruske vlasti i predsednika Vladimira Putina

Kandidat partije „Nacionalno ujedinjenje“ za predsednika Francuske Marin le Pen izjavila je da bi embargo na uvoz nafte i gasa iz Rusije bio harakiri za Evropu, kao i da ne bi uticao na samu Rusku Federaciju

 Ne treba da izvršimo harakiri u nadi da će to naškoditi Rusiji, dok će ona sama pronaći gde da izvozi naftu i gas – rekla je Le Penova tokom televizijske debate sa aktuelnim predsednikom Emanuelom Makronom, koji se kandiduje za drugi mandat.

Makron je optužio svoju rivalku da „zavisi od ruske vlasti i predsednika Vladimira Putina“, navodeći da je bila prvi evropski političar koji je priznao rezultate aneksije Krima 2014. godine.

On je naveo da je stranka Le Penove 2017. godine podigla kredit od ruske banke, na šta je ona odgovorila da je to učinila, jer nijedna francuska banka nije htjela da joj odobri kredit.

S tim u vezi, sugerisala je na moguće mešanje Makrona dok je bio ministar finansija Francuske, što je on demantovao, prenosi „Sputnjik“.

Le Penova je napomenula da ne nastoji da zemlja napusti EU, već da želi da izvrši njenu duboku reformu i više zaštiti nacionalne interese.