NJUJORK TAJMS: “Sada je zadatak da se oslobodimo euforije, zaustavimo udarce…“

NJujork tajms smatra da je ukrajinska vojna pobeda nad Rusijom, i povratak teritorija koje je Kijev izgubio za 8 godina, nerealna, prenosi RIA Novosti.

– Odlučna ukrajinska vojna pobeda nad Rusijom, u kojoj će Ukrajina vratiti sve teritorije koje je Rusija zauzela od 2014. godine, nije realan cilj“, navodi se u članku na sajtu lista.

PROČITAJTE JOŠ NENAD PERIŠ: „Današnji dan je bio najgori u mom životu, u dogovoru sa porodicom obaveštavam javnost…“

Na kraju, Ukrajinci su ti koji moraju da donesu teške odluke… Ako sukob dovede do pravih pregovora, ukrajinski lideri će morati da donesu bolne odluke o teritorijama koje će zahtevati svaki kompromis, navodi list.

NJujork tajms veruje da je ciljeve i strategiju SAD teško razumeti- ako nisu jasni, Vašington rizikuje da ugrozi mir i bezbednost u Evropi. List upozorava da „militantne“ izjave američkih zvaničnika ne doprinose pristupu pregovorima.

Prema pisanju lista, američki predsednik DŽo Bajden trebalo bi da jasno stavi do znanja Vladimiru Zelenskom i Ukrajincima da postoje ograničenja za podršku koju su SAD i NATO spremni da pruže.

Sada je zadatak da se oslobodimo euforije, zaustavimo udarce i fokusiramo se na definisanje i ispunjenje misije“, navodi se u članku.

M.Đorđević Novosti