UDARNA VEST: Još jedna zemlja priznala nezavisnost DNR i LNR! (INFO)

HITNA VEST

Predsednik Rusije Vladimir Putin se u februaru, posle vanrednog velikog sastanka Saveta bezbednosti zemlje, obratio građanima Ruske Federacije i izjavio da smatra da je neophodno doneti odluku o momentalnom priznavanju suvereniteta LNR i DNR

Sirija je priznala nezavisnost i suverenitet Donjecke i Luganske narodne republike (DNR i LNR), saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje.

Sirijska arapska novinska agencija (SANA) objavila je odluku u sredu popodne, pozivajući se na izvore u Ministarstvu spoljnih poslova u Damasku.

PROČITAJTE “VERUJEMO DA IMAJU DOBRO PAMĆENJE“: Prve reakcije RUSA nakon TURSKE podrške proširenja NATO-a (INFO)

„U skladu sa zajedničkom voljom i željom za uspostavljanjem odnosa na svim poljima, Sirijska Arapska Republika je odlučila da prizna nezavisnost i suverenitet Luganske Narodne Republike i Donjecke Narodne Republike“, navodi se u izveštaju.

Vlada DNR je sredinom juna saopštila da će Sirija pokrenuti proceduru priznavanja Donjecke i Luganske Narodne Republike po nalogu predsednika Bašara al Asada.

Iz sirijskog ministarstva spoljnih poslova tada je saopšteno da će postupak priznavanja proruskih republika u Donbasu biti odmah pokrenut.

PODELITE TEKST:
fb-share-icon