KAKAV ULOV! Vozač Ferarija rekao da nema ništa da prijavi, a onda su mu OTVORILI KOFERE

KAKAV ULOV
FOTO: UPRAVA CARINE
Carinici svakodnevno otkrivaju pokušaje krijumčarenja gotovog novca, koji putnici, bez obzira što im je poznat propis o obavezi prijavljivanja suma iznad 10.000 evra, ipak ne prijavljuju, svesno rizikujući da im on bude oduzet u daljem sudskom postupku.

KAKAV ULOV Dva takva slučaja zabeležena su u proteklih nekoliko dana, kada je na prelazu Batrovci zaplenjeno 23.000 britanskih funti, dok je na prelazu Horgoš kod jednog putnika pored nešto manje od 14.000 neprijavljenih evra, pronađen i muški sat vredan oko 60.000 dolara, navodi se u saopštenju Uprave carine Republike Srbije.

Prekršaj na Batrovcima otkriven je 26. maja 2022. godine kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen BMW britanskih registarskih oznaka, kojim je sam putovao britanski državljanin (50).

FOTO: UPRAVA CARINE

Na uobičajeno pitanje carinika o robi za prijavljivanje i gotovom novcu koji nosi sa sobom, putnik je rekao da sem ličnog prtljaga kod sebe ima i oko 8.000 funti.

Tokom kontrole kod njega je pronađena 31.000 funti. Nakon što mu je vraćen dozvoljeni iznos u protivvrednosti 10.000 evra, zadržana je suma od 23.000 funti.

ZA JEDNIM SE TRAGA: Uhapšeno 10 PROFESORA zbog nameštanja ispita u Beogradskoj akademiji! (FOTO)

Dva dana ranije je na ulaznoj strani Horgoša za detaljnu kontrolu izdvojen „ferari“ mađarskih registarskih oznaka, kojim je takođe sam putovao mađarski državljanin (40).

Mada je i on tvrdio da nema ništa za prijavljivanje, u jednom od njegovih kofera među garderobom pronađeno je 3.900 bugarskih leva i 21.800 evra, ali i skupoceni muški ručni sat “Ulysse Nardin“, čija je vrednost procenjena na oko 60.000 dolara.

Nakon što je putniku vraćen dozvoljeni iznos deviza, do okončanja prekršajnog postupka biće zadržano gotovo 14.000 evra i pomenuti ručni časovnik, zaključuje se u saopštenju Uprave carine Republike Srbije.

Inače, reč je o ferariju f8 tributo 2020, čija je cena oko 300.000 dolara.

mondo